Sabtu, 8 Februari 2014

You Are Not Alone

Assalamualaikum..
Terima Kasih kerana sudi baca blog M ni.M tak pandai berkarang, sesekali nak gak update sikit, supaya M boleh share kat U all kisah hidup M dalam status baru ni.

Alhumdulillah berkat doa dan sokongan kengkawan .M semakin berfikiran positive, mampu tersenyum lebar, gelak tawa gurau sede macam dulu. Ini semua berkat kenalan dari comunity PAFI ,MSM PTF dan Positive Warrior. Terima Kasih yang tak ternilai dari korang semua.

You Are Not Alone, yup.. pada mula nya masa M disahkan positive HIV memang stress, fikiran terganggu ,keje tak focus. Asyik fikir masalah diri ni je.sedih manjang , murung tak tentu pasal. Tapi setelah dapat respon dari ramai members comunity, ianya sangat membantu dan lebih menberi kenyakinan tuk menghadapi masa depan, banyak infomasi baru yang M dapat, berkenaan ubatan, permakanan, gaya hidup dan Tazkirah.
informasi tu sangat positive.

So timbul perasaan ingin M nak bagitau kat semua comunity yang berisiko di jangkit, tak kira sama ade anda gay, penagih dadah, sex bebas or siapa pun, Just do ur test HIV kat mane mane Klinik Kesihatan Kerajaan, if result positive!, buat follow up, bawa bertenang, tetepkan dalam hati dan percaya bahawa ini semua satu bentuk dugaan Allah ,Allah sayang kita, DIA nak kita berubah, then sila tampil dan hubungi kami dlm comunity ni, respon dalam comunity sangat baik, kita bersama sama beri support and responsible sesama kita. Jangan Down, Jangan Menyendiri k.

You Are Not Alone.. You're always welcome :)

7 ulasan:

  1. Balasan
    1. Tq Fahmy
      .. dari Allah kita datang, dan kepada-Nya juga kita kembali, harap tak di balikkan hati ni seperti kehidupan sebelum. Amin

      Padam
  2. Semoga awak tabah.. Insya-ALLAH jangan stress.. kembali kepadaNYA.. apa apa pun nyawa kita semua ditanganNYA.. Isikan hati dengan selalu mengingatiNYA. Positif bukan penamat kehidupan.. tetapi membuka lembaran baru dalam kehidupan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ Nor Azam, Insyaallah..betul tu.. Ini semua tanda Allah sayang kita, Hidayah tu datang pelbagai cara. ini bukan hukuman.

      Padam
  3. Thank u for ur kind words. Terasa bersemangat ckit

    BalasPadam
  4. Semuanya dari Allah, kita redo bermakna kita bersyukur, Allah akan perlihara umatnya yang sentiasa bersyukur. Insyaallah

    BalasPadam